Lukupäivää!

  • 09.04.2014

Pateniemen koulun yläluokilla järjestetään vuosittain maaliskuussa talviliikuntapäivä. Oppilailla on mahdollisuus lähteä laskettelemaan, kävelyretkelle, hiihtämään, uimaan tai vaikkapa nuotioretkelle. Liikuntapäivän jälkeisenä työpäivänä takki onkin ollut melko tyhjä - sekä oppilailla että opettajilla!

Pohdimme, mitä tehdä. Ratkaisu löytyi lukupäivästä. Päivän idea on hyvin yksinkertainen: oppilaat tulevat lukujärjestyksen mukaisesti kouluun, mutta normaalin oppituntityöskentelyn sijasta he lukevatkin valitsemaansa kirjaa. Myös opettajilta on pääsy Wilmaan kielletty - hekin lukevat. Lukupäivän hyödyistä mielestämme tärkein on se, että oppilaat saavat opettajistaan lukevan aikuisen mallin: opettajan valitsema kirja kiinnostaa ja  siitä kysellään innokkaasti. Mukava oli myös huomata, kuinka oppilaat vinkkasivat toisilleen hyviä kirjoja. Oppilaiden mielestä parasta on se, että työpäivä on hieman tavallista lyhyempi - eikä tule läksyjä!

Tänä vuonna rakensimme lukupäivästä muistuttamaan koulumme pääaulan vitriiniin näyttelyn, johon keräsimme koko henkilökunnan mielikirjoja. Kirjat ovat näytillä pienen perustelun kera. Oppilaat ovat hyvin kiinnostuneista siitä, mitä esimerkiksi teknisen työn opettaja lukee tai mikä on kanslistin lempiteos. Henkilökuntaa rohkaisimme tuomaan erilaisia kirjoja: jos lempikirja on keittokirja, se myös laitettiin esille. Kaikenlainen lukeminen on tärkeää!

Meille lukupäivästä on tullut todella mukava ja odotettu päivä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Kategoriat

  • Ajankohtaista (110)
  • Lukuinto-Blogi (69)