AMBASSADÖRSDAGBOK: Det allra härligaste på Educa mässan

Ambassadören har varit på Educa mässan på Läslust uppdrag. Läslust projektet hade ett eget "stand", ett litet bås inrett som ett vardagsrum
med bord, stolar, naturligtvis bokhylla och material om Läslust-projektet för generös utdelning till besökarna. Projektet har tre
Läseambassadörer, Aleksi Delikouras, Siri Kolu och jag, vi hade uppträdanden varje dag under mässan. Jag gjorde massagesagor tillsammans med besökarna.

Livet består av möten människor emellan. Varje dag görs många viktiga beslut i det osynliga utrymmet mellan två eller flera människor. Bemötandet i stunden är alltid det viktigaste. För att uppnå resultat och skapa kontakt behövs fokus och närvaro. En glädje och en positiv nyfikenhet inför varje medmänniska, ett uppriktigt intresse för var och en, en sprudlande lycka över att kunna dela tankar, utbyta ideér och få höra genomtänkta synpunkter på inspirerandet till läsning.

Denna gång fick mina styrke- och känsloflaskor resa med mig till Educa mässan. Deras adress och egentliga hem finns i upplevelserummet på Hangö Stadsbibliotek. Där används de dagligen i alla grupper. De vackra flaskorna med spännande innehåll var placerade på en upplyst hylla och utgjorde därför ett vackert blickfång för mässbesökaren. Med mig reste Modflaskan, Lyckoflaskan, Eviga visdomens flaska, Ensamma hjärtans flaska, Eviga drömmarnas flaska, Farornas flaska och Sorgernas och Bekymrens flaska. Även Livsdrömmens flaska fanns med, innehållade guldstegen fram till våra mål. Mitt mål är att sprida läsning! Oändligt många intressanta samtal och fina möten fick jag glädjen att vara med om, där jag stod bredvid flaskorna och träffade mässbesökarna.

Tusen tack för alla goda möten!

Agneta Möller-Salmela

Läslust ambassadör.

Tapahtumakalenteri

<tammi 2015>
matiketopelasu
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678